Generalitat de Catalunya - www.gencat.net

portada_330_878__mg_2817

 

Acte d'inauguració de l'exposició 

País d’Espriu, pont de llengua: tomb cabalístic per una vella i encerclada terra

Imprimeix-ho Imprimeix-ho Facebook-ho Twitter

El divendres 6 de febrer a les set de la tarda s’inaugurarà al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí l’exposició País d’Espriu, pont de llengua. Participaran en la inauguració el coordinador i realitzador de la mostra, Josep Camprubí i el director de la Fundació Carulla, Carles Duarte. La mostra es podrà veure a la sala Maria Font del Museu fins el dia 12 d’abril.

L'exposició és un recorregut pel sentit cabalístic de l'obra de Salvador Espriu, D'una vella i encerclada terra, una cantata escènica amb música de Manuel Valls i textos del poeta, que constitueix una defensa aferrissada de la unitat de la llengua al llarg i ample dels Països Catalans. En paraules de l'autor: " Un explícit homenatge a la nostra entitat lingüística i nacional, complexa i alhora en essència unitària". Es va estrenar al Palau de la Música el 29 d'octubre de 1979. El text el va publicar Àmbit, amb il·lustracions de Josep M. Subirachs, el 1980.

La mostra, a partir d'una idea de Rosa Delor i amb el seu assessorament, consta de 32 plafons -32 és el nombre de vies del coneixement o de la saviesa per als cabalistes- que ens acompanyen per l'itinerari que proposa l'obra, un recorregut iniciàtic des de Barcelona a l'Alguer. A més, l'exposició consta d'un audiovisual amb imatges de Fernando Zóbel i Bill Viola, acompanyades de la versió que Obeses han fet del poema d'Espriu "El meu poble i jo", a part, lògicament, d'una mostra de les cançons originals de Manuel Valls i de dos expositors amb bibliografia i partitures.

 


Poblacions: Barcelona, Espluga de Francolí (l'), Manresa.


Comissariat: Josep Camprubí


Organitzadors: Col·legi Major Universitari Ramon Llull


Espai: Col·legi Major Universitari Ramon Llull, capella Rubió i Bellver. Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí .


Informació complementària: http://www.ub.edu/museuvirtual/exposicio.php?idioma=0&id=330

Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, boolean given in /usr/home/literaturaexposada.cat/web/wp-content/themes/expos/post.php on line 176

No disponible per itinerar


Contacte: Josep Camprubí


A/e: josepcamprubi60@gmail.com


Itineràncies:

Casino, centre cultural de Manresa,  del 30 de juny al 14 d'agost



© 2012 Institució de les Lletres Catalanes | Avís legal | Disseny i realització Quadratí